llibres nous/novetats – nuevos libros/novedades

Els nostres llibres nous del mes de Juliol 2013 son:

Nuestros libros nuevos del mes julio de 2013 son:

1. Grups Autònoms: Una crònica armada de la transacció democratica (Joni D.). Primera Edició en català: març de 2013

El setembre de 1973 era desarticulat el MIL però aquella ràtzia no va acabar amb el moviment autònom armat sinó que el va reforçar. Les accions per intentar evitar
l’execució de Puig Antich, primer, i les que es van dur a terme per expressar la ràbia un cop realitzada aquesta, es van estendre com una taca d’oli.
Un any després de la desarticulació de l’OLLA i dels GARI moria el dictador, en poc temps es va passar de lluitar contra una dictadura feixista a fer-ho contra una democràcia capitalista i monàrquica.
Van ser els temps en que el rei jurà els Principis del Moviment Nacional i la Constitució, el PSOE abandonà el marxisme, el PCE deixà enrere el republicanisme i el capital fonamentà les bases del sistema social que ha acabat esclafant socialment i econòmica la ciutadania de l’estat espanyol. Fou una lluita que durà poc més de deu anys fins que el 1984 es desmantellaren els darrers grups actius.
Aquest llibre ens apropa als joves que van formar part d’aquells grups autònoms que esvan rebel·lar davant de la gran mentida anomenada „transició democràtica“ i també al context en el qual van viure: la contracultura, l’autonomia obrera, la clandestinitat i, per suposat, la repressió. La mort del Jebo, en esclatar-li l’artefacte que manipulava a Tolosa de Llenguadoc o l’assassinat de l’Agustín Rueda a la presó de Carabanchel formen part de la nostra història silenciada.

2. Permiso, voy  y vuelvo (Poemas de Otra Escuela) Primera edición en Chile, Septiembre de 2008